Öğrencinin devam ettiği üniversitenin müfredat ve sınavına yönelik gruplar halinde üniversitede çalışmakta olan uzman öğretim görevlileri tarafından yapılacaktır.
- KONTENJAN: 5-8 KİŞİ (5 kişiye ulaşılması halinde sınıf açılmaktadır)
- 1.KUR (A1-A2) – 3.600 TL
- 2.KUR (A2-B1) – 3.600 TL
- HER BİR KUR 75 SAAT (haftada 4 gün, toplam 7 hafta)
ÖZEL GRUPLARA ÖZEL SAATLER DÜZENLENEBİLİR
BİREBİR (ÖZEL) DERSLER ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENİN UYGUNLUK DURUMUNA GÖRE DÜZENLENİR
SINAV İÇERİĞİ
Hazırlık atlama sınavları üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte dört ana beceriyi test eder; öğrencilerden reading bölümünde (main idea, comprehension, inference, reference, vocabulary gibi sorular ile) okuma becerilerini göstermeleri beklenirken, listening bölümünde (while listening ve note-taking olarak ikiye ayrılabilir) dinleme becerileri göstermeleri beklenir. Writing bölümünde öğrencilerden paragraf veya essay yazması istenir. Bu essay türlerinin üniversitenin beklentisine, belirlediği sınav/soru türüne göre özel olarak tasarlanan içeriklerle çalıştırılması gerekir. Speaking bölümünde öğrencilerden çoğunlukla daha önceden fikir sahibi oldukları bir konuda konuşması, sorulan soruya tam yanıt vermesi, belirlenen konu hakkında akıcı ve uzun konuşabilmesi beklenir.
İZLEDİĞİMİZ STRATEJİ
AkademiVoi olarak, reading odaklı derslerde sınavda gelebilecek metin türleri ve soru tipleri, main idea ve comprehension soruları arasındaki temel farklar, bu soruları yanıtlamak için predicting, skimming, scanning ve bunun gibi okuma stratejilerinin yanı sıra, reference, inference, vocabulary sorularına yaklaşım biçimleri, vocabulary geliştirmek için taktikler (Academic Word List –AWL- ve topic based (konu bazlı) vocabulary çalışma stratejileri), hız kazanmak ve konsantrasyon için izlenecek yöntemlere odaklanacağız.
Listening odaklı derslerde yine sınavda gelebilecek soru tipleri, hem soru kökünde hem de dinlenen kayıtta ana noktaların ve kilit kelimelerin tespit edilmesi, eşanlamlılar, aynı anlama gelen yapılar, note taking (not alma), özetleme (summarising) becerisi ve farklı aksanlara alışma üzerine çalışmalar yürüteceğiz.
Writing odaklı derslerde essay türleri, en çok çıkan essay konuları, off-topic olmamak için yapılması gerekenler ve essay sorusunu doğru şekilde anlama, fikir üretme ve planlama, essay organizasyonu, topic-based ve akademic vocabulary kullanımı, kalıplar ve kurulması beklenen yapılar, kompleks yapılarla kendini ifade etme, bağlaçlar, essay bütünlüğü ve akıcılığı gibi konular üzerinde duracağız. Her öğrenci kendi writing’i ile ilgili birebir feedback alacağı için kendi gelişimini takip etme ve sorunlara daha hızlı çözüm geliştirme imkanı bulacak.
Speaking odaklı derslerde soruyu anlama, eksiksiz yanıtlama, hızlı brainstorming teknikleri ve konuşma süresini uzatma, topic based vocabulary’yi geliştirme, konuşmanın doğal akması için belli kalıplar ve yapıların öğrenilmesi, organizasyon, bağlaçlar, fikirlerin birbirini takip etmesi, gerektiğinde konuyu değiştirme gibi noktaları temel alacağız.
Uzmanlık sınavlarında öğrenciyi zorlayan bir konu da zaman yönetimidir. Soru tipine göre geliştirilecek stratejilerle zaman kaybetmeden hedefe ulaşmak, yani kısa yoldan soruyu doğru yanıtlamak için izlenebilecek yöntemlere de derslerde özel olarak değiniyor olacağız. Ayrıca, genel anlamda dilin gelişimi için dile olabildiğince maruz kalmak öğrenmeyi doğrudan etkiler, bunun için de derslerde ders dışı kaynaklarla ilgili (web siteleri, podcastlar, belli konularla ilgili yapılmış konuşmalar, kitaplar vb.) önerilerimiz olacak.